الثلاثاء، 12 مايو 2015

السعرات الحرارية للبروتينات ( لحوم - دواجن - أسماك - بيض )


البروتينات موجودة فى كل خلية من خلايا الجسم وغالبا ما يتكون الشعر و الأظافر من البروتين .. يستخدم الجسم البروتين فى إصلاح و بناء الأنسجة ، كما أنه ضرورى أيضا ً لبناء العظام و العضلات و الغضاريف و الجلد و الدم 

1- اللحوم

63 جرام (كتف لحم غنم مطبوخ مع دهن) = 220 سعر حرارى
48 ---- (كتف لحم غنم مطبوخ بدون دهن) = 135 
85 ---- (فخذ لحم غنم محمر مع الدهن) = 205
73 ---- (فخذ لحم غنم محمر بدون الدهن) = 140
85 ---- ( ضلع مقطع لحم غنم مشوى بدون دهن) = 200
85 ---- (ضلع مقطع لحم غنم مشوى مع دهن) = 307
85 ---- (صدر لحم بقر مطبوخ)= 189
85 ---- (كتف لحم بقر بدون دهن ) = 183
85 ---- (لحم بقر مفروم مطبوخ) = 245
85 ---- (شاورما لحم صافى) = 317
85 ---- (ستيك لحم بقر بدون دهن) = 174
85 ---- (كباب) = 226
85 ---- (ريش بدون دهن) = 182
85 ---- (قلب عجل مطبوخ) = 148
85 ---- (كلاوى عجل مطبوخة) = 122
85 ---- (لسان عجل مطبوخ) = 241

2 - الدواجن

85 جرام (فخذ فراخ مشوية بدون جلد) = 167
85 ---- (فخذ فراخ مشوية مع الجلد) = 223
1/2 (صدر فراخ مشوية بدون جلد) = 142
---  (صدر فراخ مشوية مع جلد) = 193
---  (صدر فراخ مقلى بدون جلد) = 161
1 جناح  (فراخ مشوية مع الجلد)= 99
6 قطع (قوانص فراخ مقلية) = 238
85 جرام (كبد فراخ مطبوخ) = 135
85 ---- (لحم بط محمر بدون جلد) = 173
85 ---- (لحم بط محمر مع جلد) = 289
85 ---- (ديك رومى محمر بدون جلد - لحم داكن) = 161
85 ---- (ديك رومى محمر مع جلد - لحم داكن) = 190
85 ---- (ديك رومى محمر بدون جلد - لحم فاتح) = 135
85 ---- (ديك رومى محمر مع جلد - لحم فاتح) = 169

3- الأسماك

28 جرام (سمك سردين معلب بالزيت) = 58
21 ---- (أنشوجة معلبة بالزيت) = 42
85 ---- (سمك تونة معلب بدون زيت) = 104
85 ---- (سمك تونة معلب مع زيت) = 169
85 ---- (سمك سلمون مدخن)= 99
85 ---- (سمك مشوى) = 136
85 ---- ( 3 أصابع سمك بالبقسماط) = 228
85 ----  (جمبرى مقلى بالبقسماط) = 206
85 ----  (استاكوزا مطبوخة) = 83
85 ---- (محار مقلى بالبقسماط) = 84
28 ---- (محار مقلى) = 46
28 ---- (محار نئ) = 23
ملعقة طعام ( كافيار أسود أو أحمر) = 40

4- البيض

1 كبيرة ( بياض بيض) = 17
1 ---- ( صفار بيض) =  59
1 ---- (بيض مسلوق سلق كامل) = 79
1 ---- (بيض أومليت) = 92 - 113 جرام (أومليت مع الجبن و الخضار) =252
1 ---- (بيض بط) = 130
1 ---- (بيض أوز) = 267
1 ---- (بيض فراخ رومى) = 135